Imaginem i millorem

Necessito temps per pair que la societat està podrida. Ho sé. Sé que des de sempre, en tots els temps i èpoques, hi han hagut fets horribles. Sembla que això és el que caracteritza a l’ésser humà, l’espècie racional. Hauríem de revisar el significat d’aquesta paraula.

Avui ens despertem amb aquesta notícia:
http://endirecto.lavanguardia.com/sucesos/20150420/54430729427/alumno-mata-profesor-ballesta.html

I a mi m’horroritza. Sé que no és un fet molt freqüent. Només faltaria! Però fa molt temps que l’educació i la feina de mestre ha deixat de ser una professió vocacional on els mestres transmeten el millor d’ells mateixos. No només coneixements sinó valors. Per què? Doncs perquè no poden! Perquè al darrere hi ha uns pares que no passen el temps suficient amb els fills i que supleixen aquestes mancances amenaçant als professionals de l’educació. Uns pares que es pensen que el millor pels seus fills és posar en dubte la feina d’aquell mestre que ha suspès al seu nen, que tant treballa… i que segons el seu nen li té mania. Uns pares que a casa insulten, donen de sopar als seus fills mirant sèries i concursos despòtes. Uns pares que han eliminat les paraules respecte i tolerància dels seus diccionaris. O el que és pitjor, no saben ni què és un diccionari. Uns pares materialistes, sense valors. Ho he vist, ho he sentit, no m’ho invento.
Perquè en lloc d’ensenyar a fer llistes negres de persones, en lloc de transmetre sentiments com l’enveja i l’odi, en lloc de crear addictes a la televisió i als aparells electrònics de tot tipus… perquè en lloc de tot això no ensenyem a fer llistes de coses boniques a fer (plantar un arbre, pujar aquella muntanya, ajudar al company amb problemes…), transmetem valors com compartir i estimar, i creem amants dels llibres, de la música, de l’esport…??

Si us plau, provem no tan sols d’imaginar-nos un món millor, sinó de millorar-lo dia a dia, amb els nostres petits/grans gestos. Que gran que és l’amor que pot arribar a transmetre un fill… Procurem doncs, educar-lo així. Cadascú a la seva manera, no hi ha una fórmula màgica. Però si ho fem amb amor, segurament és el que ell/ella transmetrà de gran. Amor pels companys, la família, els amics i per aquest món que, encara que a vegades costi de veure-ho, és meravellós. Carla, t’ho explicava quan et portava a dins, i creu-me, el món pot ser fantàstic. Nosaltres intentarem ensenyar-t’ho!

A tots els i les mestres, a tots els professors i les professors, i a tots els professionals de l’educació. Ànims! Perquè un món millor és possible i vosaltres feu una gran feina.
Imagine – John Lennon
https://www.youtube.com/watch?v=yRhq-yO1KN8

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s