La meva ciència

I per què investigar?

Es pot dir que la meva vocació científica ve de molt petita, no sé exactament quan, però des que tinc ús de raó que he volgut ser veterinària. Vaig anar creixent i la idea seguia ben clara així que, arribat el moment, vaig decidir fer la Llicenciatura de Veterinària. Durant els cinc anys d’estudi vaig aprendre moltes coses (no només científiques!) i vaig anar descobrint el camí que volia seguir.

Va ser cap a tercer-quart de carrera quan vaig iniciar-me en el món de la investigació i vaig adonar-me que, “per què no?”, podia ser una bona opció. I a partir d’aquí tot va venir rodat. Vaig fer una col.laboració al Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA, http://www.cresa.cat) i després hi vaig continuar cinc anys més: un de Màster i quatre de Doctorat. Amb alguna estada a l’estranger i l’ajuda i paciència de les tècnics, postdocs i IPs, vaig aprendre un munt de coses però, el més important, vaig aprendre a pensar i preguntar. Si, vaig aprendre que quan planteges una pregunta o un experiment, molt probablement obtindràs una resposta a la teva pregunta (ja sigui de manera positiva o negativa) però alhora, en formularàs deu més!!

La ciència crea una mena d’addicció estranya i, en el meu cas, tenim una relació amor-odi. Sé que m’agrada, que és allò que vull fer, però hi ha dies en que penso que tot seria més fàcil si seguís un altre camí. El que passa és que aquesta idea s’esvaeeix ràpid perquè llavors penso: “més fàcil pot ser, però molt més avorrit!”. I aquí em teniu, a l’Institüt für Virologie de la Philipps-Universität de Marburg fent el postdoc, amb nous reptes per endavant (http://www.uni-marburg.de/fb20/virologie).

Intentaré que aquesta pàgina sigui informativa però no molt pesada. Espero aconseguir-ho i apropar la investigació a amics i familiars. Realment és un món apassionant!

Anuncis

Una resposta a “La meva ciència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s